شهروند

اقدام وطرح و تلاشهایی برای بهبود و پیشرفت زندگی در شهر و روستا .

شهروند

اقدام وطرح و تلاشهایی برای بهبود و پیشرفت زندگی در شهر و روستا .

پروژه پارک کمربندی مشهد Mashhad Ring Park Project


با درود و سلام به شهروندان ایران زمین و مدیرانی که با دلسوزی برای ساخت ایرانی سالم و زیبا تلاش می کنند. .

موضوع: پروژه و طرح پارک کمربندی مشهد Plan of the Mashhad Ring Park



طرح و ایده : محسن موسوی زاده ۰۹۱۵۳۰۹۳۷۳۳

با سلام و احترام

شهر مشهد که یک زمانی زنده و با طراوت و دوستداشتنی بود ،اکنون شهری است که به خاطر آلودگی هوا و آلاینده های زیست محیطی دیگر ، ترافیک کشنده ، مشکلات حاشیه نشینی ، ساخت و سازهای ناهمگون ، از بین بردن ارتفاعات و کوههایی که نفس کش و زیبایی شهر هستند با ساخت و ساز های ناروا و ... آخرین نفس های خود را می‌کشد.اگر یک تلاش و همت همگانی و ملی صورت نگیرد و همانند چند دهه‌ی اخیر برخی از دستگاههای دولتی به کم کاری و صدمه به محیط زیست و مدیریت‌های ناکارآمد خود ادامه دهند ،مشهد نه تنها به شهر مرده ای تبدیل خواهد شد بلکه بجای رؤیای شهر بهشت ما با واقعیتی بنام جهنم شهر مشهد روبرو خواهیم شد.بدیهی است از تلاش‌های سازنده‌ی برخی مدیران شهری از جمله شهردار محترم مشهد جناب آقای مهندس محمد پژمان و دیگر عزیزانی که در راه سازندگی مشهد، گام برداشته‌اند، باید سپاس گزار باشیم.اما مهم است بدانیم شهرداری بدون همکاری دستگاه های دولتی دیگر توان سامان دهی مشهد و اداره آن را نخواهد داشت.اینجاست که اهمیت و ضرورت مدیریت واحد شهری بخوبی حس می شود.شهری که هر سازمانی برای خودش در اداره شهر ، سازی بزند ، هرگز به سامان نمی رسد.نمونه ی ملموس این شهر هزار فامیل را می توان در جریان داستان دنباله دار کشف رود دید.اگر جایی منفعتی باشد ، همه ی سازمان ها دایه مهربان تر از مادر می شوند ؛ و هر گاه مشکلی مانند تبدیل شدن بزرگترین رودخانه ی استان خراسان یعنی کشف رود به منبع فاضل آب ، پیش بیاید ، هر کدام به یک بهانه ای خود را کنار می کشند. متاسفانه تا کنون استانداری خراسان رضوی هنوز نتوانسته است هماهنگی لازم برای پیشرفت شهر را در بین دستگاه های دولتی ایجاد نماید.

دخل و تصرف درمنابع طبیعی از جمله کوه بری در اطراف شهر مشهد یک بلای ملی ، بلکه بین المللی است. زیرا این کار صدمه های غیر قابل جبران به محیط زیست می‌زند. این کارها توسط کسانی صورت می‌گیرد که باید حافظ منافع مردم باشند و از آن حراست نمایند. ولی برخی متولیان ناکارآمد به جان حیات یک ملت افتاده‌اند و هستی و نیستی آن‌ها را به باد داده‌اند تا بتوانند پول اندوزی بیشتری داشته باشند. متولیان فعلی مسکن و شهر سازی، منابع طبیعی و سازمان حفظ محیط زیست به ویژه در ده های ۶۰ و ۷۰ و ۸۰، دستگاه های دولتی که برخی از زمین ها و منابع طبیعی را به تصرف خود در آورده و دور آن‌ها را حصار کشیده‌اند، دانسته و ندانسته با مدیریت‌های تخریب گر خود زیانهای بی شماری را به این مملکت روا داشته‌اند که جبران آنها نا ممکن است. صدمه های تخریب آن‌ها بیشتر از زیانی است که بتوان تصور آن را نمود، مدارک و مستندات این تخریب‌ها، آشکار تر از آن هستند که نیاز به تحقیق و تفحص برای کشف داشته باشند. کافی است سری به اطراف شهر و منابع طبیعی بزنید و ببینید چه مشکلات بزرگی ایجاد نموده‌اند. اینگونه صدمه های زیست محیطی را به هیچ صورتی نمی توان جبران نمود. منابع ملی از بین رفته را از جمله کوه‌ها را به هیچ قیمتی نمی‌توان احیا نمود. برای حل این مشکل و صدها مشکل دیگری که به این مورد بر می‌گردد از جمله تصرف هزاران هکتار زمین توسط برخی از ارگانها و دستگاه های دولتی ، طرح پارک شهر مشهد تقدیم حضور می‌گردد. خلاصه این طرح این است که باید دور تا دور مشهد از آخرین ساختمان هایی که به صورت قانونی ساخته شده اند تا عمق و محدوده مناسب کارشناسی شده ،یک پارک پیوسته ایجاد گردد. این پارک تجهیزات و اهدافی بیشتر از یک کمر بند سبز را دارد ولی اهداف کمر بند سبز را نیز انجام می‌دهد.

حال پرسش این است که همگام با تلاش‌هایی که برخی مدیران کارآمد انجام می‌دهند، چه می‌توان کرد تا شهر نجات پیدا کند؟

یکی از طرح‌هایی که می‌تواند پاسخگوی بسیاری از مشکلات باشد و اقدام مناسبی در جهت دمیدن روح و حیاتی تازه به مشهد و کلید حل بسیاری از مشکلات باشد این است که آنرا به سمت یک شهر پارک پیش ببریم .که این پارک بیش از اینکه درون شهری باشد رینگ بیرونی شهر را در بر می‌گیرد و به عنوان پارک کمربندی مشهد شناخته و معرفی می‌گردد. بدیهی است به عنوان اقدام‌های مکمل باید پتانسیل‌های مطلوب درون شهری نیز با یک کارشناسی دقیق مورد ارزیابی و شناسایی قرار گرفته و پیش از پیش از آن‌ها برای ساخت پارکهای محلی و ایجاد فضا های مطلوب سبز و اکسیژن زا استفاده نمود.

در نخستین بخش باید تمام فضای رینگ شهر تا عمق مناسب و کارشناسی شده با کمک تمام متولیان و دستگاههای دولتی به تملک پارک کمربندی مشهد و تحت نظر دولت و شهرداری، در آید .سپس با آینده نگری و مشاوره با کارشناسان محیط زیست و کشاورزی و شهر سازی و … پارکهای مناسب را با اتصال محدوده نمایشگاه بین المللی به ارتفاعات شاندیز و طرقبه از آنجا به پارک وکیل آباد و در ادامه به پارک خورشید و لویزان و هفت حوض و … رینگ پارک را کامل نمود. به گونه ای که از هر ورودی شهر که مسافران به مشهد ورود پیدا می‌کنند ٬ احساس نمایند با یک فضای خوش آیند طبیعی به یک پارک شهر زیبا ، تمیز و دلنشین وارد می‌شوند. ورودی با نهایت آرامش و صفایی که کلان شهر ملی مشهد و زائران عزیز و گردشگران گرامی و مجاورین محترم مستحق آن هستند.

این پارک کمر بندی و به هم پیوسته مزایای زیادی دارد که ارزش دارد هر چه فوری‌تر و دقیق‌تر آن را اجرا نماییم. برخی از آن‌ها عبارتند از:

۱ ـ رسیدن به استاندارد فضای سبز برای هر شهروند.هم اکنون اندازه‌ی سرانه‌ی فضای سبز در مشهد با استاندارد آن، فاصله زیادی دارد که این طرح نه تنها می‌تواند به خوبی استاندارد بین المللی سرانه‌ی سبز را تأمین نماید بلکه امید به گذر از استاندارد نیز قابل پیش بینی است.

۲ ـ کمک شایان به سالم سازی هوای شهر .شهر مشهد دیری است که به مرز بحرانی هشدار آلودگی هوا رسیده است و در حال حاضر شهر سالمی برای زیستن هیچ جاندار و گیاهی نیست.گونه های مختلف پرندگان نیز دیری است که از این شهر مهاجرت نموده‌اند.

۳ ـ پیشگیری از افزایش حاشیه نشینی و محدود نمودن پیامد های ناگوار آن ، که به شدت مشکل بزرگی برای مشهد شده است.حدود یک سوم جمعیت مشهد را حاشیه نشینان تشکیل می‌دهند. مشکل حاشیه نشینی اگر حل نشود ، پیامدهای آن، مشهد را نابود می‌کند .این طرح همرا با رسیدگی به وضعیت روستا ها و برنامه ریزی برای از بین بردن علت های مهاجرت به حاشیه مشهد ، می تواند گام مهمی در محدود نمودن حاشیه نشینی بردارد.

۴ ـ پیشگیری از ساخت و ساز های نامطلوب و رشد ناموزون شهر.مشهد اکنون بیش از آنکه ویژگیهای یک شهر را داشته باشد یک روستای به هم ریخته و بزرگ است. از هر کجا به مشهد وارد شوید یک منظر شهری مناسب را نخواهید دید.شما عکس هایی از نمای کلی مشهد را با دیگر شهر های دنیا مقایسه نمایید، واقعا مایه شرمساری است و ما ناگزیریم که فکری اساسی به حال شهر ملی مشهد بکنیم.

۵ ـ پیشگیری از کوه بری و رشد روز افزون زمین خواری به ویژه در حاشیه شهر.هم اکنون افراد و گروه های مختلفی با عناوین آبادگری در حال تخریت منابع ناب طبیعی مشهد هستند. آن‌ها جلوی میلیون‌ها شهروند، مشهد را قورت می‌دهند و یک آب هم از روش می‌خورند بدون اینکه آب از آب تکان بخورد.

۶ ـ حل مشکل ترافیک مسیر بخش‌های گردشگری مانند شاندیز و طرقبه. با توجه وقتی پارک کمر بندی با ویژگیهای مناسب و استاندارد های بین المللی ساخته شود بیشتر مردم ترجیح می‌دهند از نزدیک‌ترین مسر به جاذبه های گردشگری و طبیعی پارک کمر بندی بروند تا اینکه بخواهند بیشتر وقت خود را در ترافیک کشنده‌ی شاندیز و طرقبه بگذرانند و آلایندگی زیست محیطی و استرس‌های ورود و خروج به مناطق گردشگری و دیگر پیامد های این ترافیک‌های عذاب آور به شدت کاهش می‌یابند.هر چه قدر مدیران شهر در اجرای این طرح کوتاهی نمایند به همان نسبت به مشکلات غیر قابل حل افزوده خواهد شد.عاقبت چه بخواهیم و چه نخواهیم باید این طرح اجرا شود و خواهد شد ولی اگر این کار الان و به صورت فوری‌تر صورت نگیرد ، فردا با هزینه‌هایی هزاران برابر اجرا خواهد شد که آن موقع نوشداروی بعد از مرگ سهراب خواهد بود.

۷ ـ یکی از مهم‌ترین کاربردهای این پارک‌ها گسترش حس همزیستی با طبیعت و در نتیجه افزایش شادابی روحی و روانی شهروندان است. بنا بر این افراد از پرخاشگری به سوی آرامش در زندگی و برخورد های اجتماعی روی می‌آورند.این پارک‌ها فضای بسیار سالمی برای در کنار هم بودن افراد خانواده ایجاد می‌کند.اینگونه است که ما می‌توانیم جامعه سالم‌تر و پویا تری داشته باشیم.برای اینکه جامعه را از پرخاشگری تهی کنیم باید فضایی ایجاد کنیم که مهر و عطوفت و سازگاری با طبیعت آرامش بخش را به مردم هدیه کند. کارها با اندیشه و درایت و کاربردی نمودن طرح‌های ناب به سامان می‌رسد نه با سخنرانی و صدور بخشنامه و چوب و چماق برسر شهروندان فرود آوردن. وقتی فرصت‌های خوب بروز تفریح سالم و رشد و نمو نیکوی شهروندان را بگیریم بد اخلاقی ، بد حجابی‌های بسیار زننده، خشونت و تجاوز و ... جای آن را خواهند گرفت.

۸ ـ این پارک کمر بندی مکان مناسبی برای ایجاد فرهنگ سراها و مراکز آموزشی بر مبنای زیست محیطی خواهند بود که در مجالی دیگر به طور گسترده تر باید در طرح‌های بعدی اینجانب یا دیگر عزیزان تقدیم حظور شما گرانقدران نماییم.

۹ ـ چون این پارک‌ها مکان یابی ویژه ای دارند و به گونه‌ی شعاعی از مرکز شهر واقع شده‌اند ، به شدت بار ترافیکی شهر را کاهش می‌دهند.

۱۰ ـ ورودی هر شهر و مکانی ، چشم و چراغ آنجاست، تابلویی برای شرح این است که به چگونه مکانی شما ورود پیدا می‌کنید، ورودی کنونی مشهد را با چشم انداز ورودی این طرح مقایسه بفرمایید تا پیامدهای چنین طرح‌هایی کارآیی خود را آشکار سازند.

۱۱ ـ یکی از بزرگ‌ترین معضلات شهر های بزرگی چون مشهد، وجود آلاینده های مرگبار حاشیه‌ی شهر است. از جمله کارخانه‌ها و فاضلاب آن‌ها ، دامداری‌های متعدد و متنوع و آلاینده های مشمئز کننده آن‌ها و ... است که با اجرای درست این طرح بسیاری از این مشکلات حل خواهد گردید.به عنوان یک نمونه مشکل مرگ آور ،کشف رود را در نظر بگیرید آیا با اجرای درست این طرح بازهم ما با چنین مشکل خانمان براندازی روبرو خواهیم بود؟

۱۲ ـ با اجرای این طرح، اولین قدم برای جلوگیری از تغییر کاربری‌های گسترده‌ی منابع طبیعی و از بین بردن رودخانه‌ها و کوه‌ها و تفرج گاه های طبیعی که نمونه های بارز آن را در محیط اطراف مشهد به ویژه طرقبه و شاندیز شاهدیم ، برداشته خواهد شد.

به خاطر مدیرت های نادرست شهرداری طرقبه و شاندیز به ویژه در زمان تصدی گری آقای فخریان و همچنین شهردار قبلی و دستگاه های وابسته و نمایندگانی که آنجا را به حال خود رها نموده و کار خود را به زدن حرف‌های خوب نه نظارت به طرح‌های کارآمد ، خلاصه نموده‌اند؛ آن مناطق از حالت بکر و دل انگیز خود به وضعیت اسف باری افتاده‌اند. در آخرین حمله به فضاهای بکر می‌توان شاهد طرح واگذاری اراضی ملی به نورچشمی‌ها و رانت خوارها بود که به راحتی شما می‌توانید از ورودی جاده مشهد طرقبه به جاده مایان و ازغد حدود پانزده کیلومتر را طی کنید تا ببینید بنام این طرح چگونه صدها هکتار کوه و تپه را تراشیده و از بین برده‌اند تا بجای آن مرغداری و کارگاه پروش قارچ و مثلا گلخانه و ... ایجاد نموده و بنمایند.یا خیلی راحت فقط وقتی از مشهد به سمت طرقبه یا شاندیز تشریف می‌برید نگاهی به چشم انداز دوطرف جاده داشته باشید تا ببینید با ساخت و ساز های نابجا چه به حال و روز چشم انداز بکر و چشم نواز این محیط‌ها آمده و می‌آید. در حالیکه با یک مدیریت کارآمد و دلسوز نه رشوه بگیر و رانت خوار ، می‌توان تمام این تاسیسات را در عمق مناسب و مکان کارشناسی شده که به طبیعت و چشم انداز های زیبایی که یک زمانی خستگی و استرس را از دل میلیون‌ها شهروند و زائر و گردشگر می‌زدود، ایجاد یا منتقل نمود.مدیریت‌های نا آگاه این مناطق بلایی را بر سر شاندیز و طرقبه آوردند که هزینه نمودن تمام بودجه مملکتی هم قابل جبران نیست. نا گفته نماند برخی از دستگاه های دولتی نیز بجای جلوگیری از تخریب طبیعت ، خودشان با مالکیت به زور و طرفند در تخریب و تجاوز به طبیعت و تملک اراضی منابع طبیعی پیش قدم شده‌اند که از آن جمله می‌توان به نیروی هوایی و ناجا و ... نیز نام برد.ناخود آگاه آن شعر و ظرب المثل قدیمی گنجشگگ اشی مشی یادم می‌آید که می‌گفت این گرفتش ،اون به کشتش ، اون خوردو گفت عجب خوشمزه بود. حال حکایت تصرف صدها هزار از اراضی این مناطق و روستاهایی که بودند و اکنون به خاطر اینگونه زمین خواری‌ها از بین رفتند و نیستند ( مانند روستای شقا)، همان حکایت گنجشگگ اشی مشی شده . اگر به دستگاه های دولتی محلی برای دادخواهی اینگونه مسائل برویم با افرادی روبرو خواهیم شد که یا گرفتش یا به کشتش یا بگفت عجب خوشمزه بی !

وقتی دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد بودم به همت دانشجویان و مدیران وقت دانشگاه، آقای عبدالسلام برنده جایزه نوبل فیزیک را دعوت کردیم که ایشان فرمودند « وضع ما جهان سومی‌ها خراب‌تر از آن است که به تصور در آیدو اکنون پس از سال‌ها معنی سخنان گوهر بار او را می‌فهمم! با همه‌ی این‌ها تمام این مشکلات،ما را مصمم می‌کند تا از تلاش شبانه روزی برای ساخت ایرانی سالم و آباد دست بر نداریم. ما زنده به آنیم که آرام نگیریم و این آرام نگرفتن ها را باید در جهت سازندگی بکار گرفت نه مانند ره گم کردگان در راه تخریب

۱۳ ـ با توجه به اینکه اکنون بیشتر این اراضی متعلق به دولت یا دستگاه های دولتی است تملک آن‌ها بسیار کم هزینه تر از املاک درون شهر است؛ ولی اگر اکنون اقدامی صورت نگیرد آن‌ها با رانت خواری بدست مالکین خصوصی و دولتی خواهد افتاد که هزینه‌ی تملک این اراضی شاید به گونه ای بشود که در عمل اجرای طرح را ناممکن سازد . بنا براین باید اجرای طرح را با فوریت بیشتری اکنون عملی ساخت.

۱۴ ـ این پارک به راحتی پارک‌های حاشیه ای دیگر را مانند پارک وکیل آباد پارک خورشید، پارک لویزان، هفت حوض و ...تمام پارک‌ها و فضای سبز حاشیه مشهد را در امتدادی پیوسته به هم قرار می‌دهد و حفظ، نگهداری و مدیریت آن‌ها را آسانتر می‌نماید. برای اجرایی‌تر شدن هر چه سریع‌تر آن لازم است همه‌ی مدیران دلسوز همگام شوند در همه‌ی دستگاه های دولتی انسانهای شریف هم پیدا می‌شوند آن‌ها نباید اجازه دهند افراد سود جو از پست‌های خود به زیان منافع ملی کاری انجام دهند.

۱۵ ـ بسیاری از مزایای این طرح در اینجا مجال بازگویی و بیان نیافت که امیدوارم در فرصت‌های دیگری بتوانیم به آن بپردازیم .این طرحی را که اکنون شما لطف فرموده مطالعه می‌نمایید ، سال‌هاست که ذهن و وقت مرا به خود اختصاص داده و حد اقل صدها بار بازدید از شهر و اطراف شهر به خاطر آن داشته‌ام ؛ و هزاران عکس نیز از این مناطق در سرما گرماهای طاقت فرسا گرفته‌ام . در مورد ده‌ها شهر مطالعه و صدها کتاب زیر ورو گردیده تا به یک طرح ملی برسیم که قابل دفاع و اجرا باشد و تحول مثبتی را با اجرای آن شاهد باشیم . امیدوارم شما نیز به نوبه‌ی خود در تکمیل و اصلاح و اجرای آن تلاش سازنده خود را مبذول بفرمایید.

تمام این شهر و اطراف آن بلکه تمام این سرزمین پهناور برای مردم ما مقدس و عزیز است،کوه‌ها و تپه‌ها و دشت و دمن ، رود خانه‌ها و جویبارها ،تک تک برگهای درخت‌ها، از کویر گرفته تا سواحل دریای خلیج فارس و مازندران، جنگل‌ها و مه میان جنگل ابرها،حیوانات وتمام گیاهان و پروانه هاو حشرات زیبا و پر جنب و جوش، آری این همه در خاطره و تجربه تمام مردم این سرزمین پاک ،عزیز و شریف و مقدس اند.در تمام آن‌ها خاک و خاطرات نیاکان ما جاری است.آسیب و زخمه زدن به آن‌ها یعنی خنجر زدنی آن هم ناجوانمردانه و از پشت به پدرانمان که این سرزمین زیبا را با جان خویش پاسداری کردندو آباد، مدیریت‌های نادرست و با رانت خواری به هدر دادن مواهب طبیعی یعنی خنجر زدن به قلب مادرانمان که مردند تا ما زنده بمانیم، با مدیریت‌های نادرست از بین بردن چشم انداز های طبیعی شهر و روستا و طبیعت یعنی از بین بردن مایه حیات فرزندان آینده‌ی ایران که میراث دار رفتار و کردار ما خواهند بود.

زمین و طبیعت بخشی از ما هستند و مانیز بخشی از زمین و طبیعتیم.عطر گل‌ها در جان و روان ما جاری است و ما نیز جاری در عِطر و بوی آنهاییم.آسیب به هر کدام، آسیب به دیگری است.تنها بنی آدم اعضای یک دیگر نیستند ، تمام آنچه که در جهان است ، اعضای یک دیگریم.ما همه یک خانواده‌ایم یک جانیم در هزاران بدن . طبیعت مادر همه‌ی ماست ما حیات خود را مدیون طبیعتیم.آلوده کردن و آسیب زدن به آن ، یعنی چنگ زدن به صورت وقلب مادرمان .

باید دست از زیاده خواهی و خود خواهی برداریم باید همه‌ی خوبی‌ها را برای همگان بخواهیم تا روزگارمان خوش شود.اینکه هر کدام قطعهای از منابع طبیعی را به انحصار خود در آوریم و دیگران را از آن محروم کنیم و طبیعت را تکه تکه کنیم ،تنها نشانی از نادانی و بیماری خود خواهی و خود پرستی است. این‌ها نشانه نداشتن چیزی است که با تملک بناحق از دست رفته و فقط با بخشندگی قابل بدست آوردن است نه با خود خواهی و مال اندوزی.باید لذت انجام کارها و خدماتی که نفع آن به همه می‌رسد را چشید تا فهمید اگر لذتی هم وجود دارد در بخشیدن است نه در بدست آوردن و مال خود کردن.اگر با زیاده خواهی مردم را از طبیعتی پاک و سر زنده محروم کنیم دیگر برای آن‌ها چه می‌ماند؟با این کار آرامش را از عموم مردم می‌گیریم و اینگونه است که زمینه تجاوزها و شرارت‌ها پایه گذاری می‌شود و جامعه برای همه نا امن می‌شود. پس برای امنیت و آرامش خودمان هم که هست باید طبیعت را پاس داریم و آن را برای همه بخواهیم و همه را برای پاسداشت و نگهداری از آن دعوت نماییم. در سمفونی طبیعت ما هر کدام یک نت از آن هستیم . اگر بخواهیم آهنگ طبیعت و زندگی برایمان دلنشین باشد باید با هم هماهنگ و همدل و هم آواز باشیم.و این طرح به کمک شما عزیزان می‌تواند ما را به ساخت آرمان شهری که میلیون‌ها نفر آرزوی دیدن آن را دارند ، یک گام ارزشمند نزدیک‌تر نماید.

به امید آن روز و با تشکر و سپاس از شما که با حوصله این مطلب حیاتی را پیگیر هستید.

محسن موسوی زاده


اگر از وبگاه های معرفی شده در این مقاله بازدید نمودید، برای اینکه عکس ها را در اندازه بزرگ ببینید کافی است با راست کلیک نمودن روی آنها  عکس را در پنجره جدید باز نمایید و یا اینکه روی عکس مورد نظر کلیک نمایید

در اولین گروه از عکس‌های زیر شما خواهید دید که  شرکت‌ها و برخی از دستگاه های دولتی و افراد حقوقی و حقیقی بنام آبادگری چگونه نتیجه کار آگاه یا نا آگاهانه‌ی آن‌ها موجب ویران نمودن شهر ملی مشهد می‌شود. مکان زیر پشت رضاشهر نزدیک روستای زکریا  و در امتداد پارک لویزان قرار دارد که مانع بزرگی برای گسترش پارک لویزان و پارک کمربندی شده است.اینجا با تخریب کو ه ها و چشم انداز زیبای مشهد در حال ساخت و ساز هستند.آن دیوار سیمانی هم که به شکل نوار باریکی در عکس دیده می شود ، کیلومتر ها ادامه داردو نشان از تصرف بی حد حصر منابع طبیعی توسط نورچشمی های ... است.

برای اینکه عکس‌ها را در اندازه بزرگ ببینید کافی است  وارد وبگاه های اینجانب به نام شهروند یا وبگاه گردشگری مشهد که در اینجا آدرس های آن را نوشته ام، بشوید و با ورود به بخش پارک کمر بندی مشهد با راست کلیک نمودن روی عکس ها،و انتخاب گزینه ی
Open link in new Tab
 
آن‌ها  را در پنجره جدید باز نمایید و یا اینکه روی عکس مورد نظر کلیک نمایید.

http://mashhadtour.blogspot.com

http://shahrvandan.blogspot.com



عکس های بعدی مربوط به ساخت و سازهایی در انتهای خیابان هاشمیه مشهد است.

با خیال راهت کوه ها را می برند و نابود می کنند و مناظر شهری را مخدوش می کنند و نفس شهر را می گیرند و فقط به فکر پول اندوزی هستند.ما شهروندان بیشتر از اینکه از حملات خارجی ترس داشته باشیم از حماقت خودی ها در حمله به منافع ملی ایران نگرانیم.

این ساختمان‌ها در انتهای خیابان هاشمیه واقع گردیده است بریدن کوه‌ها از بین بردن طبیعت و منابع طبیعی و چشم انداز پارک بین المللی خورشید و ...م



و در قسمت پایین شما با نوع دیگری از تخریب طبیعت روبرو هستید




به هیچ قیمتی نمی‌توان این کوه های در حال تخریب را به حالت اولیه آن در آورد.برخی مدیران دستگاه های دولتی با پارتی بازی این معدن داخل حوضه شهری را به رشوه دهندگان واگذار می‌کنند و با تمام توان در ویران نمودن ایران عزیز می‌کوشند. این معدن در جنب پارک لویزان قرار دارد. محدوده خیابان نخل . معدنی در دل شهر! درست متصل به پارک لویزان و بین این پارک و بلوار دلاوران نیز معدن سنگی است که سالهاست مایه آلودگی محیط زیست و ناراحتی شهروندان گردیده است.سازمان محیط زیست خراسان رضوی در زمان آقای آقا میری فقط در حال روزمرگی بوده اند و کوشش کارآمدی برای از بین بردن آلاینده های محیط زیست مشهد ننموده اند. یک با هم که به آقای قادری معاون ایشان حضوری تذکر دادم با پرخاشگری و طلبکاری برخورد کردند که آقا ما کار خودمان را خوب بلدیم. و گویا خیلی خیلی خوب کار بلد بودند بخاطر همین کشف رود به فاضلاب رود تبدیل شد و سلامتی میلیون ها شهروند را با سبزی های آلوده ای که از فاضلاب کشف رود آبیاری می شود ، نشانه گرفته شده است.
همه ی اطراف شهر شواهد گویایی است برای تخریب طبیعت و تصرف غیر عاقلانه زمین های شهر و حاشیه آن.

معادن داخل محدوده شهری نیز از معدود پدیده های تخریب محیط زیست است که در مشهد می توان دید



همانگونه که می‌بینید ویرانگران مشهد به عنوان آباد کردن مشهد ساخت و سازها را تا بالای کوه هم در حال ادامه دادن هستند و حتی در خیالال فتح کردن قله زو هستند.و آیا این آخرین چای است که یک کوهنورد بر بلندای این قله می‌نوشد؟یا به همت ایرانیان غیرتمند و پر تلاش و مدیرانی دلسوزی که آلوده فساد اداری نشده اند ، می‌توانیم رینگ پارک کمربندی مشهد را کامل نماییم.و به این غائله زمین خواری و منابع طبیعی دزدی خاتمه دهیم؟






در زیر مجموعه عکس هایی را خواهید دید که... م
برخی از دوستان شفیق به تصرف گسترده ی زمین های اطراف شهر پرداختند و با استفاده از امکانات دولتی برخی کاری کردند که کشاورزان و روستاییان با فریاد های حلال حلال زمین ها و آبادی های خود را به آنها واگذار نمودند و روستا هایشان مانند روستای شقا رها نمودند و خود شدندن حاشیه نشین شهر مشهد
شما در عکس های زیر شاهد دیوارهای پیش ساخته ای هستید که با طول صدها کیلومتر زمین ها ی کشاورزی و حاشیه ی مشهد و روستا های اطراف آن را ، نابخردانه دیوار و حصار سردی کشیده اند تا در فرصت مناسب قطعه بندی کنند و به خدا تومان قیمت بفروشند و زمین های کشاورزی را نابود نمایند و شهر شهری شود بی در و دروازه و بدور از ویژگیهای ایمنی و سلامت یک شهر.متاسفانه برخی از این ها کسانی هستند که باید از این مرز و بوم و حقوق شهروندان نگهبانی و حراست می کردند ولی روزگار ما شد آنچه نمی بایست می شد. از قضا سرکنجبین صفرا فزود روغن بادام خود خشگی می نمود.
شما چیزی بنام اختلاس های سه هزار میلیاردی شنیده اید؟ اکنون آن را چندین برابر کنید و به صورت های دیگر در اطراف شهر مشهد ملاحظه نمایید.
اگر تا کنون شاهد تصرف یک مملکت بدست خودی های خودش نبوده اید ، می توانید اکنون با کمی جستجو بیابید ممالکی را که توسط لشگر خودشان به تصرف در آمده اند!!!
جبه های واقعی از شاهرگ گردن به ما نزدیکتر شده اند و برخی از مال اندوزان با ترفند های مختلف می خواهند ما آنها را نبینیم.
امید وارم شما عزیزان با تلاش خود به سازندگی ایران عزیز کمک کنید و اشکال ها و عیب های طرح ها و نقد های مرا هم گوشزد نمایید تا اصلاح کنم. چون بر خلاف آن حضرات و مدیران که تهی از عیب هستند ، من شهروند معمولی باید بیش از پیش اصلاح شوم و در رفع عیب هایم بکوشم.
خواهش می کنم هر جا اشتباه کرده ام ، بفرمایید اصلاح نمایم. برای اصلاح جامعه باید از خودمان شروع کنیم و اگر کار یا مقاله یا طرح های من به گونه ای ارائه شوند که بناحق به برخی ها اتهام یا اشاره ی ناگواری صورت گیرد ، بیش از همه موجب رنجش و عذاب خودم خواهد شد. بنا براین سپاسگذار هستم که تا حد ممکن با دلیل و مدرک تذکر دهید تا با قرار دادن آنها در اینجا ، مطالب و طرح ها را اصلاح کنم.
mmoossavi@gmail.com
آنچه را که شما در زیر می بینید ، آرزو می کردم که هرگز نبینم. و متاسفانه من به چشم خویشتن دیدم که جانم می رود.























اینجا رودخانه ی کشف رود است . قبل از انقلاب برو بچه های روستای شقا و دیگر روستا های اطراف کشف رود ، با دست خالی از رودخانه ماهی قزل آلا می گرفتند. و اکنون پس آن انقلاب بزرگ بادست پر و با وسیله ی مدرن هم که سراسر کشف رود را بگردی چیزی جز فاضلاب بدست نخواهد آمد.
در وبگاه هایی که لینک های آنها را در این پروژه قرار داده ام ، با راست کلیک نمودن روی عکس و باز نمودن آنها در پنجره جدید عکس ها را در اندازه واقعی ببینید























اینجا حسن آقا برادر حاج حسین آقا( حاج حسین آقا،یکی از مدیران درستکار فرمانداری بودند که اکنون باز نشسته شده اند) در کنارم ایستاده و مانند من ماتم روستای از دست رفته را دارد. او مهندس ساختمان است دوست دارد آنجا را باز سازی کند ولی همین عکس را هم با ترس و لرز گرفتیم باز سازی روستا پیش کشمان!!!
می ترسیدم ما را دستگیر نمایند و سین جین کنند که در این زمین های محصور شده توسط قوای ... شما چه می کنید؟ و آنگاه ما نتوانیم جواب دهیم که آخر پدر آمرزیده ها اینجا گویا ملک پدری ما هست. شما در ملک پدری ما چه ... می کنید؟
و چون می ترسیدیم یا لا اقل خودمان خودمان را می ترسانیدیم !!! هیچ نگفتیم و ننوشتیم و ...!!!



به دیوار سیمانی بخش بالای تصویر توجه داشته باشید.میلیارد ها تومان از بیت المال فقط صرف کشیدن کیلومتر ها دیوار سیمانی شده است. حتی زمان حمله دیگر کشور ها به ایران ، شانه چنین بلایی را سر ما در نیاوردند که خودی های ما مرتکب شده اند
و این دیوار ها تا ابد ادامه خواهند داشت اگر نگوییم و ننویسیم و خودمان خودمان را بترسانیم و یک دیگر جنایت می کند ما پس بیفتیم !!!
من شاهد بودم و هستم که انسان های بسیار شریفی در دولت های پی از انقلاب بوده و هستند و باید باکمک هم و اطلاع رسانی و پیگری مشکلات را حل کنیم.نباید چند نفر مدیر دزد یا ناکارآمد ما را نسبت به همه ی انسانهای خوب و صادق ، بد بین کنند.

می توان ایران را ساخت اگر چه با خشت جان خویش



 در ادامه گروهی از عکسها را خواهید دید که نشان از همت والای مدیرانی است که نه تنها اهل دزدی از بیت المال نیستند بلکه تلاش می نمایند تا مشهد شهری شود که هر ایرانی به وجود چنین شهری افتخار کند




عکس های پارک لویزان مشهد



روز سیزده فروردین هزارو سیصد و نود یک نیز شهردار محترم مشهد جناب آقای مهندس محمد پژمان نیز جهت بازدید تشریف آوردند و دستوراتی برای تجهیز این پارک به تیم همراه ارئه نمودند.گویا این دستورات پیگیری نشده اند. امیدوارم مدیران مربوطه پیگیر اجرای دستوراتی که شهردار محترم در این روز دادند باشند تا پروژه ها به تاخیر یا فراموشی سپرده نشوند.بویژه اینگونه طرح ها که بسیار حیاتی هستند و سرعت عمل بیشتری را می طلبد
 .

این عکس های پایین نیز از پارک خورشید مشهد است.این پارک در انتهای خیابان هاشمیه واقع شده است.

از فعالیت های جنبی و خوب در این پارک پرواز بادبادکها توسط کودکان است .که مورد استقبال شهروندان قرار گرفته است.
البته این پارک در حال تکمیل شدن است و امیدواریم هر چه زودتر این گاوداری که در مجاورت پارک است و هوای آن را به شدت آلوده می سازد با جلب رضایت قانونی مالکین ، به پارک بپیوندد و به فضایی سبز و دلنشین تبدیل گردد.
همانگونه که در عکس هم ملاحظه می کنید این پارک و پارک های موجود کفاف جمعیت بومی چند میلیونی و زواری بیش از بیست و پنج میلیون در سال مشهد را ، نمی دهد و لازم است هرچه زودتر برای ساخت و توسعه پارک کمربندی مشهد اقدام گردد.در همین روز که این عکس را گرفتم ، هزراران شهروند به خاطر اینکه تمام آلاچیق ها و مکانهایی که بتوانند استراحت نمایند پر شده بود به ناچار از خیابان های هاشمیه و فکوری عبور کردند تا به مکانهای دیگری بروند . حال اگر پارک کمربندی درست شده بود و این پارک به پارک وکیل آباد و لویزان و هفت حوض وصل شده بود ، شهروندان و مسافران بدون اینکه لازم باشد دوباره به درون شهر برگردند و به مکان های دیگری بروند و در نتیجه بار ترافیکی را افزایش دهند ؛ می توانستند همین رینگ پارک کمربندی را ادامه دهند تا به مکان دلخواهی که اشغال نشده است برسند و اطراق نمایند. مشهد کنونی مشهد سی سال پیش نیست که همان پارک ها کفایت بکنند . جمعیت چندین برابر شده است و به همان نسبت نه تنها پارک ها و فضای سبز رشد نکرده اند ، بلکه بسیاری از باغ های داخل و حاشیه شهر به خاطر مدیریت های نادرست و مال اندوزی های برخی افراد کوتاه فکر ، به ساختمان و بنا تبدیل شده اند.



لازم به تذکر و یاد آوری است که باید مدیران کارآمدی برای اداره این پارک ها در نظر گرفت. زیرا در همین پارک خورشید بسیاری از درختان در اثر کم توجهی یا خشک شدند و یا سوختند از جمله خزانه ی این پارک به علت بی مبالاتی آتش گرفت. برخی پیمانکارن هم بنا یا دیوار هایی ساختند که خیلی ایمن نبودند و طبق آنچه که یکی از دست اندرکاران می گفت ، یک دیوار به گونه ای ساخته شد که چند بار خراب شد و این هزینه های اضافی را از جیب شهروندان داده می شود.
آنچه در اینجا مطالعه فرمودید نسخه شماره 2 پارک کمر بندی مشهد بود. امیدوارم بتوانم در نسخه های بعدی شرح بیشتری از جزئیات اجرایی این طرح بنویسم. این طرح زیر مجموعه وسیعی دارد که بیان آن فرصت بیشتری می طلبد. ولی با اجرای آن جزئیات می توان شهری ساخت که هر فردی از دیدن آن لذت ببرد و مایه ی افتخار هر ایرانی باشد.
آنچه در اینجا مطالعه فرمودید نسخه شماره 2 پ











بنام خدا
معاونت شهروندان گرامی و مدیران محترم استان خراسان ۲۵ ۲/ ۱۳۹۱ /

با سلام و احترام
وجود پارک های حاشیه ای که موجب حفظ محیط زیست، محلی مناسب برای آرامش و تفریح سالم خانواده ها، مانعی برای حاشیه نشینی و کوه بری و تغییر کار بری های نامناسب طبیعت بکر شهر، کمک بسیار شایان به از بین بردن آلودگی هوای شهر و ایجاد زمینه برای مفرح شدن آن، تغییر چهره شهر از یک حالت خاک آلود و به خود رها شده به یک پارک شهر ملی موجب افتخار هر ایرانی است و ....هزاران پیامد خوب و مفید دیگری از وجود چنین پارک هایی حاصل می گردد.
این تلاش و تفکر مدبرانه مارا به این واداشته است از تمام مدیرانی که صادقانه در این راه تلاش می کنند از جمله استاندار محترم خراسان رضوی جناب آقای دکتر محمود صلاحی، معاونت محترم امور عمرانی استانداری خراسان رضوی جناب آقای مهندس سعید حسین پور، شهردار محترم مشهد جناب آقای مهندس محمد پژمان، جناب آقای مهندس محسن گل مشکی شهردار منطقه ۹ مشهد، مدیریت پارک ها و فضای سبز شهرداری، مدیران و اعضای محترم و دلسوز بسیج سازندگی و ... تمام افرادی که در این زمینه تلاش می نمایند و از دید ما شهروندان عادی گمنام هستند، تشکر و قدر دانی نماییم.
با توجه به حیاتی بودن اینگونه پارک ها برای کلان شهر ملی مشهد، از مدیران محترم شهر و همچین از استاندار گرامی و اعضای محترم شورای اسلامی شهر مشهد تقاضای گسترش و تجهیز بیشتر و سریعتر این پارک ها را می نماییم. ضمن اینکه تقاضا داریم به زیان های معدن فعال در این محدوده ها و انجام کوه بری و تغییر کاربری منابع طبیعی نیز توجهی ویژه مبذول گردد.
با توجه به اینکه طبیعت بکر شاندیز و طرقبه با مدیریت نادرست شهرداری و مدیران آن مناطق از بین رفته و تبدیل به ویلا های شخصی عده ی معدودی از طبقه مرفه جامعه گردیده است و حریم جاده و رودخانه و منابع طبیعی با پارتی بازی ها و روابط ناسالم برخی اعضا و مدیران دستگاه ها و دهیاری ها و شورا ها، از بین رفته است. اکنون اگر کوره راهی هم در آنجا برای پیاده روی و تفریح مردم مانده باشد در هر قدمی شهروندان با تابلو باغ و ویلای شخصی ورود ممنوع، رو برو می شوند. چشمه هایی که از فضای چند هکتاری منابع طبیع بوجود آمده اند نیز به آبشخور ویلای شخصی عده ای رفاه طلب دارای تمکن مالی تبدیل شده است و کوهنوردان و طبیعت دوستان محروم از استفاده نمودن آنها شده اند. این موضوع و پیامد های سوء اینگونه مدیریت ها، دیر ی است به نگرانی شدید مردم و طبیعت دوستان تبدیل گردیده است. ترافیک وحشتناک روز های تعطیل این مناطق نیز از دیگر مشکلاتی است که مدیران ناکارآمد آن مناطق راه حل درستی برای آن نیندیشیده اند. با توجه با مشکلات فوق وجود این پارک های حاشیه ای و کمر بندی بسیار مورد توجه و قدر دانی شهروندان قرار گرفته که با توجه به جمعیت میلیونی مشهد و حجم گسترده ای از زائران و گردشگرانی که مشهد تشریف می آورند، وجود اینگونه پارکها به یک امر حیاتی تبدیل شده است. به عنوان نمونه اگر برای یک روز تعطیلی سری به پارک خورشید بزنید شاهد خواهید بود که استقبال مرد آنقدر زیاد است که صد ها ماشین و خانواده به خاطر کم بودن آلاچیق و فضا مجبورند برای پیدا نمودن محلی برای اطراق با تاسف آن محیط ها را ترک نمایند. باید از مدیران کارآمد شهر مشهد تشکر نماییم که موجبات تفریح سالم برای شهر وندان عادی را فرهم آورده اند و در اندیشه گسترش و تجهیز هرچه بیشتر اینگونه پارک ها تلاش می نمایند.
 گسترش پارک لویزان  رسیدگی به ایجاد تجهیزات آب و برق و روشنای آن، افزایش قابل توجه آلاچیق ها، سرویس های بهداشتی، اضافه نمودن تعداد نگهبانان و کارگران محترم فضای سبز و رسیدگی به معشت این زحمتکشان و آبادگران واقعی، آسفالت سرد نمودن مسیر ها در پارک، رسیدگی بیشتر به وضعیت بهداشتی منطقه و ... از دیگر مواردی است که می دانیم با همت و تلاش مدبرانه شما مدیران و دست اندر کاران محترم امکان پذیر است و بزودی شاهد گسترش این کارهای دواندیشانه و خردمندانه شما خواهیم بود. یاد و خاطره خوب شما عزیزان تلاشگر همیشه در خاطر شهروندان قدر شناس خواهد ماند و رضایت خداوندو آرامش معنوی و روحی آن نیز بهترین پاداش به تمام عزیزانی است که در این راه خیر و سازنده تلاش می نمایند.
از شهردار محترم منطقه نیز به خاطر حسن توجه و حساسیتی که برای نظارت و انتخاب پیمانکارن بکار می برند سپاسگزاریم. از جمله انتخاب پیمانکار محترم جناب آقای رامشینی که ایشان با حضور فیزیکی و مداوم خود و برخورد محترمانه با شهروندان، موجب کارآمدی بهینه در امر گسترش و آبادانی پارک شده اند. این می تواند الگو یی برای دیگر پیمانکاران باشد که اگر می خواهند موجب شرمساری خود و شهرداری نشوند باید با حضور و تلاش بیشتر هم خودشان از کار و سرمایه خود بهتر بهره مند گردن و هم دیگران از کار و تلاش آنها رضایتمند باشند. با نظارت بهتری که نسبت به گذشته در شهرداری مشهد توسط حراست محترم و هیئت بازرسی و ناظران گرامی انجام می شود، کمتر امکان دارد که پیمانکاری با پارتی بازی پیمانی را بگیرد و بدون کاری کارآمد و تلاشی با حضور مستمر، کار بجایی ببرد. دوری جدید در شهردای شروع شده است که امیدواریم به سلامت بیشتر این دستگاه دولتی و الگو شدن آن برای دیگر شهر ها بینجامد.
با سپاس و قدر دانی
جمعی از شهروندان
نویسنده متن و مسئول پیگیری نامه : محسن موسوی زاده ۰۹۱۵۳۰۹۳۷۳۳    http://mashhadtour.blogspot.com
رونوشت:استانداری خراسان رضوی،  شهرداری کل مشهد، شورای اسلامی مشهد، سازمان بسیج سازندگی، شهرداری منطقه ۹ مشهد، رسانه ها

قبل از اینکه این شهر و طبیعت زیبا بدست انسانهای نا آگاه از بین برود ،آگاهانه به نجات و آبادانی آنها بکوشیم






نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد